пʼятниця, 10 вересня 2010 15:36

Литвина остаточно "відмазали" від справи Гонгадзе

Литвина остаточно "відмазали" від справи Гонгадзе

Досудове слідство у справі за звинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе закінчено.

За інформацією "Дзеркала тижня" із 15 вересня потерпілі можуть розпочати ознайомлення із матеріалами справи.

Як стверджує видання, окрім колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача інших обвинувачених немає.

Вбивство Георгія Гонгадзе було скоєно у вересні 2000 року. У березні 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України — Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачуваний — Олексій Пукач — перебував у розшуку із 2005 року. У липні 2009 року в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області він був затриманий.

Нагадаємо, 9 вересня Генпрокурор Олександр Медведько заявив, що затягування з передачею кримінальної справи відносно Олексія Пукача не буде. "Практично завершено слідство, найближчим часом ми оголосимо про закінчення, думаю, затягування не буде", — повідомив він.

Медведько також підкреслив, що Генеральна прокуратура України планувала раніше завершити розслідування кримінальної справи за фактом вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, однак тільки 26 серпня були отримані висновки комплексної криміналістичної фоноскопічної експертизи, після чого була проведена ще низка допитів.

Нагадаємо також, що по цій справі у якості свідка проходить спікер парламенту Володимир Литвин, якого багато хто вважав причетним до вбивства журналіста

Зараз ви читаєте новину «Литвина остаточно "відмазали" від справи Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути