середа, 04 серпня 2010 12:55

Кучма в подарунок на день народження чекає "справу Гонгадзе"?

Кучма в подарунок на день народження чекає "справу Гонгадзе"?

Екс-працівник Управління держохорони майор Микола Мельниченко вважає, що на замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе чиниться тиск.

Про це він заявив Gazeta.ua, коментуючи інформацію про очну ставку спікера Володимира Литвина зі звинуваченим Олексієм Пукачем.

"Мені дуже прикро за цей витік інформації із прокуратури. Якщо очна ставка відбулася, і є витік інформації, то хтось у цьому зацікавлений. Цього однозначно не мало б бути. Витік інформації був зроблений однозначно для того, щоб нашкодити слідству. Щоб підірвати довіру до слідчого Харченка або куруючого цю справу Рената Кузьміна. Або мета цього — не притягнення до відповідальності замовників убивства, а їх шантаж. Наслідки або в усуненні від справи Харченка або Кузьміна. І елементарний шантаж. Щоб замовники були більш зговірливі в деяких питаннях", - зазначив колишній охоронець екс-президента Леоніда Кучми.

Мельниченко також заявив, що реальних замовників вбивства Гонгадзе до кримінальної відповідальності притягнуто не буде.

"Раніше була така традиціях — вручати чорну мітку. На сьогодні мені відомо, що найближчими днями на день народження одній людині подарують білу мітку — індульгенцію від тих злочинів, які людина скоювала. А день народження в тієї людини 9 серпня. Як мені сказали, ця людина чекає цю білу мітку як самий більший подарунок. Бо вона не буде притягнута до кримінальної відповідальності, проти неї не будуть порушувати кримінальної справи і жодних кримінально-процесуальних дій з нею не буде вестись", - підкреслив Мельниченко.

9 серпня свій 72-й день народження відзначатиме другий президент України Леонід Кучма. Раніше Кучма неодноразово був звинувачений Мельниченком в причетності до вбивства Гонгадзе.

Зараз ви читаєте новину «Кучма в подарунок на день народження чекає "справу Гонгадзе"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути