пʼятниця, 10 вересня 2010 16:41

Влада нічого не зробила для розкриття справи Гонгадзе - Мельниченко

Влада нічого не зробила для розкриття справи Гонгадзе - Мельниченко

Колишній охоронець Леоніда Кучми, Микола Мельниченко вважає, що справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе будуть і надалі використовувати у політичних цілях.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Її використовували, використовують і будуть використовувати. Ця справа політична. Ющенко навмисно тягнув із її розкриттям. Думаю, йому доведеться відповідати за те, що він так вчинив. Ті політики, які прийшли до влади, нічогісінько не зробили, щоб вона була розкрита", - зауважив Мельниченко.

Екс-майор Держохорони припускає, що прокуратура могла висунути звинувачення замовникам вбивства.

"Пукач – виконавець. А замовники – на моїх записах. Я маю на увазі Кучму і Литвина. Медведько (генеральний прокурор Олександр Медведько - ред.) сказав, що вони чекали результатів експертизи моїх записів для того, щоб передати матеріали до суду. Щоб пред"явити звинувачення Пукачу, мої записи не потрібні. В такому випадку, судячи із висловлювань Медведька, вони взяли матеріали експертизи записів і мабуть пред"явили ще комусь звинувачення. Якщо так, то треба обов"язково передавати справу в суд", - наголосив він.

"Зараз вигідно затягувати справу тому, у кого руки в крові. Це люди, які присутні на моїх записах", - додав Мельниченко.

Колишній охоронець Кучми також повідомив, що обов"язково буде присутній на суді, якщо прокуратура прийме таке рішення.

Нагадаємо, досудове слідство у справі за звинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе закінчено. За інформацією ЗМІ із 15 вересня потерпілі можуть розпочати ознайомлення із матеріалами справи. Як стверджує видання, окрім колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача інших обвинувачених немає.

Вбивство Георгія Гонгадзе було скоєно у вересні 2000 року. У березні 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України — Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Зараз ви читаєте новину «Влада нічого не зробила для розкриття справи Гонгадзе - Мельниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути