Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 13:46

Генпрокуратура не наважилась забрати "Криворіжсталь" у Міттала

Генпрокуратура не наважилась забрати "Криворіжсталь" у Міттала
Генеральна прокуратура України відкликала позов щодо визнання незаконним додаткової угоди до договору купівлі-продажу "Криворіжсталі".

Відповідну заяву зробив сьогодні в ході засідання Господарського суду Києва представник Генпрокуратури.

Відповідачами за цим позовом виступали Фонд державного майна України (ФДМ) і компанія "АрселорМіттал Дуйсбург ГмбХ".

Генпрокуратура подала відмову в позові та попросила припинити розгляд справи. Всі учасники засідання суду підтримали прохання ГПУ.

Нагадаємо, в ході офіційного візиту до Франції Президент України Віктор Янукович заявив, що питання про перегляд договору з компанією "АрселорМіттал", яка придбала комбінат "Криворіжсталь", не буде підніматися.

Нагадаємо, в липні 2010 року ГПУ висунула позов до Фонду держмайна України (ФДМ) і компанії "АрселорМіттал" про скасування додаткової угоди до договору купівлі-продажу від 14 травня 2009 року.

Разом з тим, за даними АМКР, згідно з договором купівлі-продажу "Криворіжсталі", усі суперечки між сторонами підлягають розгляду виключно в Міжнародному комерційному арбітражному суді (МКАС) при Торгово-промисловій палаті України (ТППУ).

"Всупереч положенням договору купівлі-продажу, Генпрокуратура звернулася з позовом не до МКАС, а до Господарського суду, тим самим порушивши умови договору. Це є грубим порушенням українського та міжнародного права", - наполягає "АрселорМіттал Кривий Ріг".

У компанії уточнюють, що в разі позову до іноземної юридичної особи діють норми Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, до яких приєдналася Україна.

Процедура освідомлення відповідача-нерезидента, згідно з Конвенцією, може зайняти близько півроку, а суд вже був призначений на 1 жовтня 2010 року, відзначають в прес-релізі компанії.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не наважилась забрати "Криворіжсталь" у Міттала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути