четвер, 05 листопада 2009 09:38

General Motors передумала продавати Opel канадцям

General Motors передумала продавати Opel канадцям

У вівторок увечері нову раду директорів компанії General Motors змінив рішення з приводу підготовленої продажу європейського підрозділу Opel, і повідомив, що GM залишить компанію собі і реструктуризує її самостійно.

Це рішення є великою невдачею для канадської компанії Magna International, яка повинна була придбати 55-процентну частку в Opel при підтримці профспілок і уряду Німеччини.

Компанія General Motors Opel виставила на продаж навесні цього року, у той час як головна компанія була на шляху до банкрутства, і керівництво GM вибрало компанію Magna пріоритетним покупцем.

Але на зборах ради, що пройшли у вівторок в Детройті, директори GM вирішили, що автовиробникові краще залишити свій європейський підрозділ собі, так як він є життєво важливою частиною глобальної стратегії компанії.

Глава General Motors Фріц Хендерсон (Fritz Henderson) заявив, що компанія незабаром презентує свій план реструктуризації європейським урядам. Цей план, ймовірно, буде містити в собі закриття заводів і звільнення робітників.

Компанія заявила, що планує витратити 3 мільярди євро або 4,4 мільярда доларів, щоб зменшити обсяг виробничої діяльності. Ця сума, як кажуть, "значно менша", ніж та, що пропонували Magna і інші покупці.

"Ми порахували, що це буде самий стабільний і дешевий підхід, що гарантує довгострокове майбутнє підрозділи Opel / Vauxhall", - йдеться в заяві пана Хендерсона.

Дане рішення є ще одним знаком агресивного підходу нової ради директорів GM, більшість з якого було призначено адміністрацією Обами, щоб контролювати 60-відсоткову частку в компанії, нині належить федеральному уряду.

Рада директорів заявив, що його рішення було викликане "поліпшенням економічної ситуації GM" і важливою роллю, яку Opel грає в глобальних продуктових плани компанії.

"Ми розуміємо, що складність і тривалість цієї проблеми втомила всіх, хто брав участь у процесі, - заявив пан Хендерсон. - Проте, з самого початку, нашою метою було знайти найкраще довгострокове рішення для наших покупців, працівників, постачальників і дилерів, що й знайшло своє відображення в прийнятому сьогодні рішенні "

У Детройті нічого підписувати не стали, адже в Америці, де будь-яку фірму можуть засудити на мільйони навіть за дрібну помилку, завжди знайдуться охочі звинуватити велику корпорацію в очевидній і легко доказовій брехні, пише Deutsche Welle. Адже абсолютно очевидно, що німецький уряд на чолі з Ангелою Меркель, явно порушуючи правила політичної пристойності, фактично нав"язало GM канадсько-австрійсько-російський консорціум як єдино можливого покупця. І все тому, що він в обмін на багатомільярдні держгарантії обіцяв зберегти найбільшу кількість робочих місць на заводах Opel саме в Німеччині. У Ангели Меркель був свій інтерес - їй треба було виграти виборчу кампанію.

За матеріалом: ИноСми

Зараз ви читаєте новину «General Motors передумала продавати Opel канадцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути