середа, 14 березня 2007 08:54

Газ в обхід Росії Туреччина постачатиме з липня 2007 року

Турецька трубопровідна система буде готова до постачань в Європу природного газу з країн Каспія та Близького Сходу на 2008 р. З такою заявою виступив сьогодні міністр енергетики країни Мехмет Гюлер.

За його словами, починаючи з 2008 р. будь-яка країна, яка має намір продавати газ у Європі, зможе постачати його через турецьку державну газопровідну мережу.

Гюлер також додав, що основна частина будівництва газопроводу Nabucco з Туреччини до Австрії в обхід Росії, закінчена, а перші поставки - з Туреччини до Греції - почнуться в липні цього року.

Газопровід Nabucco завдовжки 4 тис. км забезпечить доставку середньоазіатського та каспійського газу до Європи через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію та Австрію.

Введення газопроводу в експлуатацію намічене на 2011 р. Вартість проекту оцінюється в 5 млрд євро. Розробкою Nabucco займаються австрійські OMV, угорська MOL, турецька Botas, болгарська Bulgargaz і румунська Transgaz, пише РосБізнесКонсалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Газ в обхід Росії Туреччина постачатиме з липня 2007 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути