Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 17:42

Французи створять піхоту майбутнього

Міністерство оборони Франції уклало контракт з компанією SagemDefenseSecurite на постачання 5045 високотехнологічних комплектів індивідуальної екіпіровки піхотинців майбутнього FELIN (Fantassin а EquipementsetLiaisonsIntegres) для військовослужбовців п"яти полків сухопутних військ, повідомляє Defense-aerospace. Вартість контракту оцінюється в 225 мільйонів доларів.

Замовлена екіпіровка почне поступати у війська в середині 2009 року. У повному об"ємі комплекти FELIN будуть отримані до кінця 2010 року. Раніше, в березні 2006 року, французьке військове відомство вже замовило першу партію новітньої екіпіровки в кількості 1089 комплектів, які повинні поступити на озброєння першого піхотного полку в середині 2009 року. Всього французька армія переозброїть двадцять полків, кожен з яких отримає по одній тисячі комплектів FELIN.

Екіпіровка FELIN випускатиметься в п"яти варіантах. У її склад входитимуть зброя, боєприпаси, бронежилет, засоби зв"язку і обміну даними, портативний комп"ютер, шоломи з двома дисплеями і мікрофоном, приймач GPS, акумуляторні батареї, а також денна порція продуктів харчування і води. Загальна маса індивідуальної екіпіровки не перевищить 25 кілограмів.

Стрілецька зброя буде представлена в трьох варіантах: штурмова рушниця FAMASF1 калібру 5,56 міліметра, що випускається компанією Nexter (раніше Giat), снайперська рушниця Fr-f2 калібру 7,62 міліметра тієї ж компанії, а також легкий кулемет Minimi калібру 5,56 міліметра, що випускається компанії FNHerstal.

Вся зброя буде обладнана новими прицілами денного і нічного бачення, а також вдосконаленими засобами цілевказівкм. Наявність відеоприцілів дозволить вести вогонь з укриття, не потрапляючи у поле зору супротивника і не піддаючи життя небезпеці. Рядові піхотинці отримають приціли з електрооптичними підсилювачами яскравості зображення Clara компанії Sagem, а командири підрозділів - інфрачервоні приціли. При цьому всі вони зможуть передавати зображення в режимі реального часу усередині мереж FELIN.

До комплекту екіпіровки також увійдуть багатофункціональні біноклі JIMMR компанії Sagem. Вони обладнуються неохолоджуваним тепловізійним каналом, безпечним для зору лазерним цілевказівником і цифровим магнітним компасом.

Нові тактичні радіостанції Pr4gVs4 компанії Thales дозволять піхотинцям вести обмін голосовою і візуальною інформацією як усередині підрозділів, так і з мережами вищестоячого рівня, повідомляє Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Французи створять піхоту майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути