понеділок, 03 листопада 2008 13:47

Французи хочуть після смерті перетворюватися на попіл

Біля третини французів хочуть, щоб їх кремували після смерті, піклуючись таким чином про навколишнє середовище і добробут своїх рідних, передає газета Mоnde.

За даними французької асоціації інформації про похорони, лояльність до кремації у Франції за останніх 30 років виросла більш ніж в 60 разів. Сьогодні французи вважають за краще після смерті перетворитися на попіл в 30% випадків, причому в деяких крупних містах цей показник досягає 50%, тоді як в 1975 році бажаючих було не більше 0,4%, повідомляє РІА "Новости".

Французи керуються перш за все двома міркуваннями: 35% з тих, хто вибирає кремацію, не хочуть обтяжувати своїх родичів витратами на утримання могили, а 24% піклуються про екологію.

Пропорційно перевагам французів росте і вартість кремації. Якщо раніше різниця в ціні була значною, то тепер могила на кладовищі обходиться не набагато дорожче за похоронну урну: 3 тисячі євро проти 2,5.

Зараз ви читаєте новину «Французи хочуть після смерті перетворюватися на попіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути