субота, 18 травня 2013 18:55

Флешмоб геїв та лесбійок в центрі Києва пройшов без бійок
12

Фото: Фото: Катерина Цибенко

18 травня о 13:00 на Бесарабській площі геї, лесбійки та солідарні з ними провели флешмоб до дня боротьби з гомофобією, який відзначався в світі вчора. Близько 15 хлопців та дівчат тримали в руках різнокольорові кульки та плакати з написами "Гомосексуальність – не хвороба. Підписано Леонидом Кучмою в 1993 році", "Хіба земля стоїть на трьох китах? Хіба гомосексуальність — хвороба?", "Україна — не Росія. Для чого повторювати дурниці східного сусіда? Ні законопроектам про "пропаганду гомосексуалізму", "ЛГБТ — за сім'ї і взаємопідтримку". Навколо учасників флешмобу розташувалися бійці Барсу в шоломах з трьох боків.

Через декілька хвилин після початку акції до учасників підійшли четверо чоловіків. Двоє з них розгорнули плакати з намальованими оголеними братами Кличками та написом "Кличка в президенти". Чоловік не зміг відповісти, що він хоче сказати цим плакатом. Міліціонери запитали в чоловіків дозвіл на проведення акції, а коли ті не показали, відтіснили їх, а плакати порвали. Інші двоє чоловіків навіть не встигли розгорнути свої плакати.

Після цього увага перемкнулась на учасників флешмобу. Люди, що підходили, із зацікавленням роздивлялись і читали плакати. "Ми ставимося до таких людей нейтрально, поважаємо їхню позицію", - кажуть 18-річні Тетяна та Марічка. "Те, що "Свобода" збирається бити таких людей — це неправильно. В кожного є свої прояви особистості, ми не повинні їх забороняти".

"Хай собі займаються любов'ю пацан з пацаном, але я не буду!", - каже 19-річний Вадим.

"Я не прихильник гомосексуальності. Але в кожного є право висловлювати свою думку. Не думаю, що це пропаганда", - каже 35-річний Максим.

"Якщо ви хочете займатись цим, займайтесь вдома! Дітей розбещують! Це пропаганда! Хтось із людей, які тут навколо, може стати геєм після того, як прочитає ці гасла!" - кричала жінка, яка відмовилась назватися. "Геть гомиків з України!" - підтримував її супутник.

Учасники флешмобу стояли мовчки 30 хвилин, після того випустили в небо різнокольорові кульки й поїхали.

"Люди не знають, хто такі геї та лесбійки. Провокація зі світлиною оголених Кличків добре це показала", - розповів організатор акції 24-річний Володимир Науменко. "Це звичайні люди, які не пропагують нічого аморального, не конкурують з поняттям традиційного шлюбу", - додав він.

"Опоненти нас звинувачують у руйнуванні традиційних цінностей сім'ї, - каже Володимир. Але гомосексуальність не проти сім'ї. Навпаки в багатьох країнах є багато одностатевих сімей, які будуються на взаємоповазі та любові, так само, як і різностатеві. Ми не зазіхаємо на права гетеросексуальних сімей, не закликаємо їх руйнувати".

За словами Науменка, законопроекти, проти яких вони протестували, позбавлять частину людей права вільного висловлення своєї думки, прикриваючись захистом дітей.

Хлопець також наголосив, що в Україні не будуть проводитись гей-паради, а тільки марші рівності. "Ви не побачите на вулицях розмальованих напівголих чоловіків з пір'ям, переодягнених в жінок та жінок, переодягнених в чоловіків. Нам не потрібен карнавал, тому що нема чого святкувати. Ми хочемо відстоювати права, ми маємо побудувати в Україні толерантне суспільство", - сказав він.

Нагадаємо, зараз у Верховній раді на розгляді знаходяться законопроекти 1155 "Про заборону спрямованої на дітей пропаганди одностатевих сексуальних стосунків" та 0945 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)". Останній був підтриманий в першому читанні в жовтні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Флешмоб геїв та лесбійок в центрі Києва пройшов без бійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

106

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути