субота, 31 липня 2010 11:13

Фідель Кастро заявив, що повністю видужав (ФОТО)

Колишній кубинський лідер Фідель Кастро заявив, що подолав серйозні проблеми зі здоров"ям, які заважали йому працювати.

Про це в повідомило кубинське телебачення.

На зустрічі з кубинською молоддю він завірив, що недавно "повністю" видужав.

Зустріч Фіделя з молодими кубинцями, серед яких були члени національного бюро союзу молодих комуністів, студенти, артисти, молоді військовослужбовці і співробітники МВС, пройшла в гаванському Палаці з"їздів, де в неділю відкриється пленарне засідання кубинського парламенту.

"Зовсім недавно я закінчив боротьбу за те, щоб мати можливість бути таким, який я зараз", - заявив Фідель, додавши, що він "повністю видужав".

Сайт Cubadebate, де насамперед публікуються "Роздуми" лідера кубинської революції, опублікував фотографії зустрічі. На фотографіях Кастро, одягнений в клітчасту червоно-білу сорочку, активно бере участь в бесіді, зачитує своє послання до молодих кубинців, уважно слухає тих, хто ставить йому питання.

Під час зустрічі Кастро розкритикував умови утримання під вартою "п"ятірки" кубинців, які знаходяться в американських в"язницях за звинуваченнями в шпигунстві, і знов торкнувся теми конфлікту навколо Ірану, наслідком якого, на його думку, може стати світова ядерна війна.

Нинішня зустріч Фіделя, якому 13 серпня виповниться 84 роки, стала восьмою публічною появою лідера кубинської революції за останній місяць.

До цього кубинські ЗМІ поширювали лише фотографії і рідкісні фрагменти відеозаписів зустрічей Кастро з лідерами держав і громадськими діячами, які відвідували Кубу.

Так, 7 липня 83-річний лідер кубинської революції відвідав Національний центр наукових досліджень Куби. Після цього кубинське телебачення показало передачу "Круглий стіл" за участю Кастро. Потім Фідель прибув в кубинський Центр досліджень світової економіки, де більше години розмовляв з його керівником.

Через декілька днів Кастро став гостем Національного океанаріуму Куби, де подивився виставу за участю дельфінів. У МЗС Куби 16 липня Фідель обговорив з послами острова небезпеку початку великомасштабного конфлікту у разі агресії проти Ірану або Північної Кореї.

Напередодні святкування Дня національного повстання Кастро взяв участь в урочистому заході, присвяченому пам'яті загиблих при штурмі казарми "Монкада" в 1953 році.

Ряд місцевих і зарубіжних аналітиків відзначає, що поява Кастро на публіці співпала за часом з двома важливими подіями: рішенням кубинської влади про звільнення 52 ув"язнених, яких Захід вважає політичними, а Куба - звичайними злочинцями або найманцями іноземних держав, і майбутнім засіданням кубинського парламенту, на якому, на думку низки експертів, можуть бути ухвалені поворотні для країни рішення у сфері економічної лібералізації.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро заявив, що повністю видужав (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути