четвер, 23 грудня 2021 14:45

Ferrexpo отримала нагороду за проєкт із зариблення річки Дніпро

Ferrexpo отримала нагороду за проєкт із зариблення річки Дніпро
Проєкт реалізовується щорічно мінімум два рази на рік – весною та восени. Фото: ferrexpo.com

22 грудня 2021 року відбулася урочиста церемонія нагородження переможців XII конкурсу бізнес-кейсів із корпоративної соціальної відповідальності, який щороку проводить центр "Розвиток КСВ". До оцінювання представили 80 проєктів від 45 компаній з усієї України. Темою цьогорічного конкурсу є "Внесок бізнесу в цілі сталого розвитку".

У рамках досягнення цілі сталого розвитку №14 "Збереження морських ресурсів" Ferrexpo представили проєкт зариблення Дніпра.

Група ініціювала проєкт спеціальної допомоги річковій екосистемі, яка є в річці Дніпро, що прилягає до операційної бази Групи у місті Горішні Плавні Полтавської області. Щоб допомогти боротися зі шкідливими синьо-зеленими водоростями, які накопичуються впродовж літніх місяців, річку поповнюють рослиноїдною рибою, яка харчується водоростями й у такий спосіб балансують її екосистему.

Проєкт реалізовується щороку мінімум двічі на рік - навесні й восени, щоб поступово покращувати якість води в річці. Компанія Ferrexpo постійно виділяє кошти на закупівлю риби, її транспортування та організацію зариблення. Вселення риби відбувається у присутності й під контролем представників Полтавського рибоохоронного патруля. Зокрема використовується товстолоб, білий амур, дворічний короп та інші. Уже впродовж наступних трьох-чотирьох років очікується суттєве зменшення цвітіння води й неприємного запаху на набережній Дніпра, де полюбляють купатися та відпочивати місцеві жителі й гості міста.

Додатково ведуть роз'яснювальну роботу з населенням про необхідність використання мийних засобів без формальдегіду, які й спричиняють формування синьо-зелених водоростей. Також важлива охорона безпосередньо риби, тобто боротьба з браконьєрством. Виловлювання має відбуватися згідно із законодавством і за встановленими нормами.

"Сьогодні завдяки зробленим крокам ми побачили зміни в період цвітіння води. Нам удалося відтермінувати цей процес на два місяці пізніше - не в травні, а в липні. Ми маємо намір продовжувати розпочату роботу задля збереження екосистеми річки Дніпро, щоб майбутні покоління жителів міста Горішні Плавні могли насолоджуватися мальовничою красою нашого краю", - заявив лідер проєкту із зариблення Дніпра, начальник департаменту єдиного сервісу й кадрового адміністрування ПрАТ "Полтавський ГЗК", група Ferrexpo Сергій Валковий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Ferrexpo впроваджує політику з протидії домашньому насильству

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатків, які використовуються у виробництві сталі. Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатків серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. 2020 року компанія виробила 11,2 млн т залізорудних окатків. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO. Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.ferrexpo.com.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo отримала нагороду за проєкт із зариблення річки Дніпро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути