вівторок, 25 березня 2008 09:19

ФАТХ і ХАМАС відмовилися продовжити мирні переговори

ФАТХ і ХАМАС відмовилися продовжити мирні переговори
Представники палестинських рухів ФАТХ і ХАМАС відмовилися продовжити процес мирних переговорів після підписання угоди в Ємені. Про це пише у вівторок британська газета The Times.

Коментуючи зрив чергового раунду переговорів про примирення, представник керівництва ФАТХу заявив журналістам, що посол руху підписав єменську угоду тільки тому, що "виникла плутанина". У свою чергу джерела, близькі до керівництва ХАМАСу повідомили, що значення документа сильно перебільшене і підписання угоди навряд чи приведе до успішного продовження мирних переговорів.

Ізраїльська газета Yediot Ahronoth пише, що представники ФАТХу на зустрічі з арабськими членами Кнесета в понеділок заявили, що ФАТХ не сяде за стіл переговорів з ХАМАСом до тих пір, поки ісламісти не віддадуть контроль над Сектором Газа.

Угода між рухами ФАТХ і ХАМАС була підписана в Ємені 23 березня після напруженої дискусії, що пройшла за посередництва президента країни Алі Абдалли Салеха. В ході переговорів представники ФАТХу вимагали повернення Сектора Газа назад в руки визнаного керівництва автономії. У свою чергу рух ХАМАС наполягав на тому, щоб представники руху в адміністрації автономії, заарештовані після перевороту в Газі, були відпущені на свободу.

На 9 квітня призначений наступний раунд прямих переговорів між ФАТХом та ХАМАСом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ФАТХ і ХАМАС відмовилися продовжити мирні переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути