понеділок, 07 травня 2007 13:41

Фальшиві кредитки виготовляли злочинці на Миколаївщині

Співробітники управління СБУ у Миколаївській області виявили групу з кількох громадян України, які організували виробництво фальшивих пластикових карток з кодами іноземної кредитної організації і використовували їх з корисливою метою. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Двох місцевих жителів затримали під час незаконної операції з підробленими картками, коли вони заплатили за партію побутової техніки на суму 30 тисяч гривень.

З"ясувалося, що коди банківських рахунків, нанесені на вилучені картки, належали клієнтам одного з іноземних банків. Технічна експертиза встановила порушення процесу обробки інформації в автоматизованій системі вказаної банківської установи в результаті використання цих фальшивих пластикових карток.

Слідчий відділ управління СБУ за фактом використання підроблених платіжних карток порушив кримінальну справу за ч.2 ст.361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем і комп"ютерних мереж) Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з конфіскацією устаткування, за допомогою якого було здійснено злочин.

Правоохоронці вже виявили інших учасників цієї організованої злочинної групи, які налагодили випуск підроблених банківських карток для продажу. Для виготовлення карток були використані спеціальні комп"ютерні програми і устаткування для нанесення інформації на магнітні смужки пластикових карток. Реквізити рахунків іноземних банків зловмисники купували в системі Інтернет-продажів, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Фальшиві кредитки виготовляли злочинці на Миколаївщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути