Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2008 12:58

Європа безсильна. Просить допомоги в Азії та Сходу

Європа безсильна. Просить допомоги в Азії та Сходу

Європа звернулася до Азії та Середнього Сходу за допомогою вчора, так як фінансова криза загрожує розвалити економіку Угорщини та інших сусідніх країн.

Після переговорів з іншими західними лідерами, британський прем"єр Гордон Браун закликав Китай та інші багаті нафтові країни Затоки допомогти сотнями мільярдів доларів країнам, що борються за виживання, а особливо надати позики Ісландії, Україні та Угорщині.

Будь-яка допомога з боку Сходу, здається, дістанеться не дешево. Китай, Японія та держави Перської затоки вимагають більше інформації про управління Міжнародним Валютним Фондом та Світовим Банком. В обох організаціях домінують Європа з Америкою.

Прем"єр Британії та інші європейські лідери переконані, що теперішнього фонду МВФ, що складає 250 мільярдів доларів, буде недостатньо, щоб подолати кризу в країнах, і тому запаси Сходу стали б в нагоді. Так Китай, наприклад, має запаси у розмірі 1.9 трильйонів доларів, порівняно з 213 мільярдами доларів, які належать усій єврозоні, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «Європа безсильна. Просить допомоги в Азії та Сходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути