середа, 20 лютого 2008 13:13

Єврокомісія готова до конструктивного діалогу з наступником Кастро

Єврокомісар з питань розвитку і гуманітарної допомоги Луї Мішель заявив про готовність Єврокомісії почати "конструктивний політичний діалог" з наступником Фіделя Кастро, йдеться у поширеній у Брюсселі заяві Мішеля.

81-річний кубинський лідер 19 лютого оголосив про вихід за станом здоров"я у відставку з поста голови Держради і головнокомандуючого Збройними силами Куби.

Єврокомісар Мішель вітав недавнє рішення кубинської влади про звільнення ряду політичних в"язнів, а також намір підписати ряд міжнародних договорів, зокрема з цивільних прав.

"Єврокомісія готова продовжувати працювати з урядом Куби у  координації з нашими європейськими партнерами для поліпшення і поглиблення співробітництва у питаннях, що представляють загальний інтерес", - йдеться у заяві.

У ній повідомляється про намір Мішеля відвідати Кубу з візитом 6-7 березня "для просування діалогу" з урядом країни.

Євросоюз у червні 2003 року ввів дипломатичні санкції відносно Куби після того, як влада країни затримала 75 осіб по звинуваченню у співробітництві з США і підготовці державного перевороту. Санкції, що включали "заморожування" переговорів з кубинськими урядовцями, були зняті тільки 2005 року, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія готова до конструктивного діалогу з наступником Кастро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути