вівторок, 06 травня 2008 14:40

Єврокомісія має намір притягнути Італію до суду через проблеми зі сміттям

Європейська комісія має намір передати справу про "сміттєву кризу" в італійській області Кампанія до Європейського верховного суду, повідомило у вівторок італійське агентство Апком.

У південній італійській області Кампанія склалася катастрофічна ситуація з вивозом і переробкою відходів. Аналітики пов"язують витоки проблеми з діяльністю неаполітанської мафії (камори), яка активно заробляє на нелегальній утилізації відходів і зацікавлена в тому, щоб "сміттєва проблема" не вирішувалася.

На вулицях міст Кампанії скупчилися тисячі тонн сміття. Жителі області турбуються не тільки за своє здоров"я, але і за сільське господарство. Минулого літа деякі аналітики серйозно говорили про "надзвичайну санітарну ситуацію в Кампанії", де в горах сміття плодяться щури, рознощики хвороб, і де підпалювані невідомими відходи виділяють шкідливу речовину - діоксин.

Як відзначають італійські ЗМІ, до того, як суд винесе свій вердикт з "сміттєвої проблеми", пройде багато місяців, ймовірно, навіть рік. У випадку якщо рішення суду буде негативним для Риму, можливий початок нової процедури, а також висунення Єврокомісією нових вимог по відношенню до Італії. Тільки після цього буде ухвалено остаточне рішення, яке, можливо, передбачатиме навіть штраф, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія має намір притягнути Італію до суду через проблеми зі сміттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути