неділя, 20 січня 2008 13:50

Єврокомісар закликав владу і опозицію Кенії припинити насильство

Єврокомісар по забезпеченню гуманітарної допомоги Луї Мішель провів в Кенії переговори в спробі зупинити кризову ситуацію в країні, що почалася після президентських виборів.

Посланець ЄС провів в Найробі окремі зустрічі з президентом Кенії Мваї Кібакі і з лідером опозиції Рейлою Одінга. Він висловив президентові країни занепокоєння з приводу застосування поліцією "надмірної сили" при розгоні демонстрантів опозиції. Він також критикував рішення опозиції продовжити наступного тижня масові мітинги, які можуть привести до ще більшого насильства.

"У даній ситуації необхідно припинити військові дії і ораторські бої", - сказав Луї Мішель. За його словами для вирішення політичних протистоянь в Кенії необхідна спокійна ситуація.

Минулого тижня Луї Мішель заявив на парламентській сесії в Страсбурзі, що надання Єврокомісією фінансової допомоги кенійському уряду буде припинено до тих пір, поки президент Мваї Кібакі і опозиція не досягнуть політичного рішення по виведенню країни з кризи.

Безлади в Кенії почалися після того, як 30 грудня виборча комісія оголосила переможцем президентських виборів главу держави Мваї Кібакі. За офіційними даними, він отримав на 231 тисячу 728 голосів більше, ніж його опонент Рейла Одінга.

Опозиція не погодилася з результатами голосування. Керуючись неофіційними даними, вона стверджує, що її кандидат набрав на 38 тисяч голосів більше діючого президента.

Країна опинилася на межі громадянської війни, в різних регіонах відбуваються зіткнення між представниками племені Луо, які підтримують лідера опозиції, і плем"ям Кікую, до якого належить президент Кібакі. У зіткненнях, за даними гуманітарних організацій, вже загинули близько 600 людей, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісар закликав владу і опозицію Кенії припинити насильство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути