понеділок, 24 січня 2022 21:52

Евакуацію з України дипломатів оголосили чотири із 129 посольств

Евакуацію з України дипломатів оголосили  чотири із 129 посольств
Лише чотири держави офіційно повідомили про наміри "евакуювати" своїх дипломатів та членів їхніх родин з України - США, Велика Британія, Австралія та Німеччина. Фото: mfa.gov.ua

Станом на 24 січня лише чотири держави офіційно повідомили про наміри "евакуювати" своїх дипломатів та членів їхніх родин з України.

"Евакуацію" готують США, Велика Британія, Австралія та Німеччина, повідомили в українському МЗС.

"Решта держав, Європейський Союз, ОБСЄ, Рада Європи, ООН, НАТО та представництва інших міжнародних і регіональних організацій інформують МЗС про відсутність на цьому етапі планів евакуювати або скоротити персоналу з огляду на відсутність достатніх причин для такого кроку. Важливо, що такої позиції дотримуються і ті країни, дипломатичні представництва яких розташовані в регіонах нашої держави, які межують з територією Російської Федерації", - йдеться у повідомленні МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві країни закликали своїх громадян не їхати в Україну

Загалом на території України діють 129 посольств та консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій.

Міністерство закордонних справ подякувало іноземним партнерам, які вирішили не "евакуйовувати" свої дипломатичні відомства. Бо зараз надзвичайно важливо уникати кроків, які можуть бути використані в інформаційному просторі задля посилення напруги в суспільстві, дестабілізації економічної та фінансової ситуації нашої держави.

23 січня 2022 року Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від'їзд державних службовців США з посольства у Києві і наказав членам їхніх родин виїхати через загрозу російських військових дій.

В Офісі президента України припускають, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США в Києві викликана не так зростанням загрози вторгнення Росії, як внутрішньополітичною ситуацією в США.

Зараз ви читаєте новину «Евакуацію з України дипломатів оголосили чотири із 129 посольств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути