понеділок, 24 січня 2022 16:51

Дві країни закликали своїх громадян не їхати в Україну

Дві країни закликали своїх громадян не їхати в Україну
Франція також закликала своїх громадян утриматися від поїздок в Україну. Фото: pixabay.com

Міністерство закордонних справ Японії закликало покинути Україну своїх громадян, а також скасувати заплановані поїздки туди через загрозу вторгнення Росії.

З 24 січня громадянам Японії не рекомендують їхати в Україну, повідомляє NHK.

"Незалежно від мети, закликаємо скасувати заплановану поїздку і закликаємо всіх японців, що перебувають в Україні, покинути країну, поки літають комерційні літаки", - йдеться у повідомленні.

Японія підвищила рівень "інформації про небезпеку" по всій Україні до третього рівня. Станом на грудень минулого року в Україні проживають близько 250 японців.

Слідом за Японією Франція також закликала своїх громадян утриматися від поїздок, особливо у північні та східні регіони України. Дипломати не радять французам їхати в Україну, якщо у них немає там важливих справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя країна забирає родини своїх дипломатів із Києва

"У контексті напруженості, створеної зосередженням російських військ на кордонах України, рекомендується виявляти підвищену пильність. Офіційно не рекомендуємо виїжджати в прикордонні райони на півночі та сході України. Наскільки це можливо, доцільно відкласти непотрібні поїздки",- йдеться у заяві МЗС країни.

Державний департамент США розпорядився розпочати евакуацію сімей американських дипломатів з України 24 січня. Це називають запобіжними заходами, яких необхідно вжити для безпеки громадян США й державного персоналу. Посольство США у Києві роботу не зупиняє.

У МЗС України таке рішення назвали "надмірною пересторогою". Євросоюз водночас не бачить причин для евакуації родин своїх дипломатів з України і чекає пояснення від США, чому вони ухвалили таке рішення.

Слідом за США Велика Британія оголосила про евакуацію частини своїх дипломатів із Києва.

Зараз ви читаєте новину «Дві країни закликали своїх громадян не їхати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути