вівторок, 29 січня 2008 20:30

Естонським пенсіонерам збільшать пенсії в обмін на житло

Міністр економіки Естонії Юхан Партс планує внести до уряду Естонії законопроект, який дозволив би пенсіонерові щомісячно отримувати надбавку до пенсії в обмін на свою нерухомість, пише Postimees.ee.

Власник пенсійного віку зможе закласти нерухомість Kredex (Цільова установа гарантування кредитів і експорту) або банку, який на підставі іпотечного договору щомісячно проводитиме виплати власникові. Після смерті власника спадкоємцям, які претендують на нерухомість, доведеться або повернути банку гроші, або розлучитися з майном, яке буде виставлено на продаж.

Сума щомісячної виплати залежатиме від вартості нерухомості і віку власника.

"Така практика дуже поширена в Скандинавії, Америці та Канаді, де немолоде покоління не хоче міняти свою квартиру на меншу, але у них не вистачає грошей на підтримку якості життя на колишньому рівні", - пояснює Партс.

Подібний законопроект планується в 2008 році внести на розгляд Держдуми в Росії. Ініціатива йде від члена Ради Федерації Олександра Почінка, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Естонським пенсіонерам збільшать пенсії в обмін на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути