пʼятниця, 01 серпня 2014 08:45

ЄС заборонив продавати Росії обладнання для видобутку нафти

ЄС заборонив продавати Росії обладнання для видобутку нафти
Фото: ukr.segodnya.ua

Євросоюз ввів заборону на поставки до Росії високотехнологічного обладнання для видобутку нафти в Арктиці, на глибоководному шельфі та сланцевої нафти, повідомляє Official Journal ЄС.

І якщо для продукції "подвійного призначення" застосовується дозвільний порядок експорту, то відносно специфічного нафтового обладнання введена повна заборона.

"Компетентні органи не нададуть дозволу на продаж, поставку, передачу або експорт технологій, якщо вони стосуються проектів глибоководної розвідки і видобутку нафти, розвідки і видобутку нафти в Арктиці чи проектів в галузі сланцевої нафти в Росії", - йдеться у публікації.

У забороненому списку широкий перелік високотехнологічних труб нафтового асортимента (OCTG) - наприклад, безшовні, бурильні, обсадні, насосно-компресорні труби; обладнання для буріння та облаштування свердловин; мобільні бурові установки; плавучі і підводні платформи для розвідки і видобутку, а також легкі морські судна, пожежні судна, плавучі крани та інші допоміжні судна (виключаючи днопоглиблювальні судна, плавучі і підводні платформи, рибальські та військові судна).

Видобуток вуглеводнів за допомогою плавучих і підводних комплексів лише починає розвиватися в світі. У Росії не застосовуються ні плавучі, ні підводні комплекси для видобутку нафти. Перший і поки єдиний добувний комплекс для видобутку газу був встановлений в 2013 році на Киринському родовищі "Газпрому" (MOEX: GAZP) на шельфі Сахаліну.

Зараз ви читаєте новину «ЄС заборонив продавати Росії обладнання для видобутку нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути