понеділок, 01 червня 2009 12:39

ЄС визнав вибори в Південній Осетії нелегітимними

ЄС визнав вибори в Південній Осетії нелегітимними

Європейський союз (ЄС) рахує ті, що пройшли напередодні парламентські вибори в Південній Осетії "нелегітимними", мовиться в офіційній заяві, поширеній головуючою в ЄС Чехією.

"Проведення таких виборів нелегітимно та свідчить про припинення пошуку мирного вирішення ситуації в Грузії", - мовиться в заяві. У документі також наголошується, що ЄС незмінно продовжує підтримувати незалежність і територіальну цілісність Грузії.

Нагадаємо, 31 травня 2009 р. в Південній Осетії відбулися парламентські вибори.

За попередніми даними, отриманими після обробки 100% бюлетенів, республіканська політична партія "Єдність" набрала 46,38% голосів виборців

Комуністична партія Південної Осетії отримала 25,22% голосів, республіканська соціалістична партія "Фідібаста" ("Вітчизна") - 6,37%, Народна партія Південної Осетії - 22,53%.

Явка виборців на виборах парламенту Республіки Південна Осетія склала 81,93%. Остаточні результати виборів Центральна виборча комісія повинна опублікувати протягом тижня з дня голосування - до 7 червня 2009 р.

Літом 2008 р. в ході грузино-осетинского конфлікту лідери ЄС засудили визнання Москвою незалежності Абхазії та Південної Осетії.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «ЄС визнав вибори в Південній Осетії нелегітимними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути