вівторок, 16 грудня 2008 16:38

Посли РФ в Абхазії та Південній Осетії вручили вірчі грамоти президентам

Посли РФ в Абхазії та Південній Осетії вручили вірчі грамоти президентам

Посол Росії в Південній Осетії Ельбрус Каргієв вручив президентові Південної Осетії Едуардові Кокойти вірчі грамоти. Про це 16 грудня повідомляє РИА Новости.

Одночасно посол РФ в Абхазії Семен Григор"єв передав вірчі грамоти президентові Абхазії Сергію Багапшу. Вручення главі держави вірчих грамот - частина офіційної процедури затвердження посла. Посли РФ в Абхазії та Південній Осетії були призначені в кінці жовтня.

У серпні 2008 року Росія визнала незалежність республік Абхазія та Південна Осетія від Грузії. Це сталося після того, як 8 серпня грузинські війська спробували провести на території Південної Осетії "операцію з відновлення конституційного порядку". Операція була зірвана російською армією.

Окрім Росії, незалежність двох республік поки визнала тільки Нікарагуа. Це відбулося 3 вересня. В кінці листопада Грузія оголосила про розрив дипломатичних відносин з Нікарагуа.

Зараз ви читаєте новину «Посли РФ в Абхазії та Південній Осетії вручили вірчі грамоти президентам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути