субота, 31 березня 2007 17:23

ЄС може спростити візовий режим для українців

Візовий режим України з країнами ЄС можуть спростити з другої половини 2007 року. Про це повідомив сьогодні посол ФРН в Україні Райнгард Шеферс на прес-конференції у Львові.

- Після завершення деяких бюрократичних процедур на наступному саміті ЄС - Україна, який відбудеться в червні цього року, угоду про спрощення візового режиму для українців ратифікують, - сказав він.

При цьому посол уточнив, що з боку українського парламенту ця угоду потрібно ратифікувати, а європейський парламент просто повинен узяти його до уваги.

Кажучи про членство України в ЄС, посол відзначив, що для переговорів в цьому питанні Євросоюзу потрібний прогнозований партнер.

- Ми уважно спостерігаємо за внутрішньою політичною ситуацією в Україні і закликаємо обидві сторони не робити кроків, які б загострювали ситуацію в державі, - підкреслив Шеферс.

Позитивним посол назвав те, що Президент України Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Віктор Янукович виконали свою обіцянку щодо ухвалення законодавства про вступ України у Світову організацію торгівлі, хоча зробили це і з деяким запізненням.

На початку березня Україна і ЄС почали переговори про підписання нової посиленої угоди про співпрацю. Євросоюз відзначає, що розширення співпраці не веде автоматично до початку процедури вступу України в ЄС.

22 лютого український парламент прийняв Ухвалу про заяву Верховної Ради України "Про початок переговорів між Україною і Європейським Союзом про укладення нового базового договору". У лютому 2008 року закінчується перший 10-річний термін дії Угоди про партнерство і співпрацю між Україною і ЄС. У цьому ж році завершується 3-річний термін дії Плану дій Україна - ЄС. 22 січня 2007 року Рада міністрів закордонних справ ЄС затвердила мандат Єврокомісії на переговори з Україною щодо нової посиленої угоди.

Відзначимо, що, за словами Президента Віктора Ющенка, Україна має намір стати повноправним членом ЄС 2017 року, повідомляє РБК-Украина.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може спростити візовий режим для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути