Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2023 03:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Епіфаній нагадав, що саме патріарх Кирил відкривав зруйнований росіянами Преображенський собор в Одесі

Епіфаній нагадав, що саме патріарх Кирил відкривав зруйнований росіянами Преображенський собор в Одесі
Митрополит Епіфаній звернувся до патріарха Кирила після російської атаки по Одесі. Фото: Українська правда

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній нагадав, що Спасо-Преображенський собор в Одесі у 2010 році "з великою помпезністю" відкривав саме патріарх Російської православної церкви Кирило (Гундяєв).

Руйнування росіянами усіх храмів відбувається з "благословення" патріарха Кирила. Коментар очільника ПЦУ опублікував на Facebook митрополит Євстратій Зоря.

"Глибоко вражає і засмучує черговий вияв сатанинської злоби "русского міра" – руйнування собору в Одесі. Ця нині понівечена внаслідок російської атаки духовна і архітектурна окраса південної перлини України поповнила число кількасот українських храмів, знищених чи пошкоджених внаслідок агресії РФ", – наголосив Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російський терор це – глобальна загроза": Зеленський про обстріл Одеси

Очільник Православної церкви України висловив свої співчуття всім, хто постраждав в Одесі від російської атаки. Тим, хто досі вважає Гундяєва своїм духовним вождем, побажав прозріти і нарешті припинити потурання злу.

"Благословення Гундяєва – то прокляття, слова його – виправдання беззаконня, і дії його – служіння імперії зла", – заявив митрополит.

Вночі 23 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Одесі. Пошкоджені житлові будинки, портова інфраструктура, пам′ятки архітектури, зокрема Свято-Преображенський собор в центрі міста. Повідомляють про щонайменше одну загиблу людину та 19 поранених.

Представники Української православної церкви Московського патріархату звернулись до предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила та всіх членів Священного Синоду РПЦ. Там наголосили, що засуджують "божевільну агресію Росії" проти незалежної України.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній нагадав, що саме патріарх Кирил відкривав зруйнований росіянами Преображенський собор в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути