Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2023 21:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Російський терор це – глобальна загроза": Зеленський про обстріл Одеси

"Російський терор це – глобальна загроза": Зеленський про обстріл Одеси
Президент України Володимир Зеленський повідомив про поточну ситуацію в Одесі. Фото: скріншот

Президент України Володимир Зеленський повідомив про поточну ситуацію в Одесі, яку вночі 23 липня обстріляли російські військові.

Зокрема, глава держави подякував всім, хто допомагає постраждалим та з розбором завалів. Про це повідомив у вечірньому зверненні.

"Цієї ночі в Одесі одна людина загинула. Мої співчуття рідним і близьким. 20 людей травмовані, і серед них четверо дітей. 11 років, 12 років, двоє 17-річних", – повідомив він.

Зеленський наголосив, що усім надається необхідна допомога.

"Я дякую кожному й кожній, хто з Одесою. Дякую всім у місті, хто допомагає постраждалим та з розбором завалів. Рятувальники й лікарі, військові та поліцейські, волонтери й місцева влада, бізнес, який долучився. Дякую й усім містянам. Дуже важливо допомагати одне одному і своєму місту", – наголосив президент.

За його інформацією, загалом лише цієї ночі в Одесі майже 50 будинків були пошкоджені, з них 25 – памʼятки архітектури. Історичний центр. Світова спадщина, яку взяла під свій захист ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потребує більшої кількості систем ППО – Зеленський

"Постраждала й будівля консульства Греції, і це вже друга консульська установа в Одесі, яку зачепив російський терор. Лише три дні тому через іншу таку атаку була пошкоджена будівля консульства Китаю. Очевидно, все це – глобальна загроза", – наголосив лідер України.

Окремо Зеленський подякував усім тим у світі, хто вже засудив цей черговий прояв російського зла.

"Не можна допустити, щоб люди у світі звикли до терористичних атак. Мішенню всіх цих ракет є не просто міста, села чи люди. Їхня мішень – це людяність і основи всієї нашої європейської культури. Не було ще таких терористів, які змогли б подолати світ, і у цих кремлівських божевільних теж не вийде", – зазначив він.

Також президент анонсував низку подій на наступному тижні, які обовʼязково посилять український захист.

"Ми вже почали готуватися до наступного тижня. Я дякую Генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу за оперативне скликання першого засідання Ради Україна – НАТО. Фактично одразу після нашої вчорашньої розмови була погоджена дата – вже цієї середи відбудеться засідання. Готуємо його змістовним", – повідомив президент.

Зеленський додав, що готуються й нові пакети підтримки від партнерів.

"Усе те, що наближає поразку російських терористів. Більше ППО для України, більше артилерії, більше далекобійної зброї. Рецепт закінчення війни очевидний: усе залежить від єдності та рішучості всіх, хто цінує свободу, культуру, життя", – підкреслив Зеленський.

На 26 липня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скликає засідання нової Ради Україна – НАТО.

Про це його попрохав президент Володимир Зеленський, передає DPA.

Сторони зустрінуться для того, щоб провести консультації щодо останніх подій та обговорити транспортування українського зерна через Чорне море.

Зараз ви читаєте новину «"Російський терор це – глобальна загроза": Зеленський про обстріл Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути