середа, 10 жовтня 2018 14:49

Експерт розповів, чому Росія прагне повернутися до ПАРЄ

Експерт розповів, чому Росія прагне повернутися до ПАРЄ
Олександр Хара: Для росіян важливий не так фактор санкцій, як те, що вони не можуть впливати на міжнародні рішення ПАРЄ. Фото: Прямий

Неповернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи та продовження санкцій – це проміжна перемога української сторони.

Про це в коментарі для Gazeta.ua сказав експерт із міжнародних відносин Олександр Хара.

"Називати рішення Асамблеї історичним я б не поспішав. Але українська делегація спрацювала дуже злагоджено. Представили свою позицію як одна команда. Важливо, аби наші представники не розслабились надалі. Не подумали, що це остаточна перемога. Українське питання постійно треба піднімати у рамках ПАРЄ", - наголошує він.

Росія не вийшла з міжнародної ізоляції, хоча дуже цього хотіла, говорить експерт.

"Для росіян важливий не сам фактор санкцій, як те, що вони не можуть впливати на міжнародні рішення ПАРЄ. Голосувати за наступного голову організації. Намагалися кулуарними шляхами, шантажем і підкупом перетягти симпатію депутатів ПАРЄ на свій бік. Але не вийшло. Вони програли", - вважає Олександр Хара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обрали іншу тактику" - експерт пояснив, як Росія тисне на Україну

Кремль не полишить спроб повернутися, буде і надалі проводити підривну політику.

"Погрожують не тільки припинити сплачувати членські внески до бюджету організації, а й повністю вийти з неї. Це було б логічним. Російські представники влади з трибуни кажуть, що права людини не притаманні російському суспільству. Але навряд вони дійсно вийдуть. Швидше за все, і далі будуть намагатися тиснути на членів ПАРЄ та підкуповувати їх. Вони хочуть повернутися і мати ще один майданчик для міжнародної пропаганди", - сказав експерт.

Резолюції ПАРЄ не можуть глобально вплинути на ситуацію на Донбасі, пояснює експерт.

"Але вони є найбільш гострими та рішучими порівняно з іншими міжнародними організаціями. В ЄС чи ООН європейські уряди мають зважати на певну залежність від Москви в економічному сенсі. Наприклад, щодо російських енергоносіїв. У ПАРЄ така залежність нівелюється і депутати діють відносно автономно", - додає Олександр Хара.

Парламентська асамблея Ради Європи не знайшла голосів для зміни санкційних правил щодо Росії та відклала вирішення цього питання на наступний рік

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому Росія прагне повернутися до ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути