Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2018 18:47

Експерт пояснив, коли візьмуть на озброєння нові українські ракети

Експерт пояснив, коли візьмуть на озброєння нові українські ракети
Тактичний комплекс "Грім" дуже цікавить Саудівську Аравію та Європу. Фото: Український мілітарний портал

Ракетобудування можна назвати нашою традиційно сильною стороною.

Україна славилася своїми розробками і на сьогодні цей потенціал збережений, каже колишній заступник глави "Укроборонпрому" Максим Глущенко в інтерв'ю "Обозревателю".

"Поки ракетна галузь - один з небагатьох напрямків, де відчуваються відчутні успіхи", - каже він.

Про ракетний конплекс "Вільха"

"З огляду на, що проект знаходиться під пильною увагою керівництва держави, шанси на те, що вже в найближчі роки "Вільха" почне надходити на озброєння досить високі. В середині січня президент Порошенко наказав протягом нинішнього року закінчити випробування комплексу і запустити у виробництво. Основна перевага нової зброї - точність попадання. Модернізовані снаряди мають систему корекції траєкторії під час польоту. За офіційними даними, під час випробувань випущені ракети мали відхилення до 15 метрів, а дальність ураження цілі до 120 км. Це хороший результат".

Про старі комплекси "Точка-У"

"Радянські ракетні комплекси "Точка-У" і реактивної системи залпового вогню "Смерч" дійсно безнадійно застаріли, як фізично, так і морально, витратили свій ресурс. Уже ніхто не дасть гарантії, що вони будуть долітати до цілей і вражати їх. Було вирішено, що на зміну їм прийде комплекс "Вільха" з керованою ракетою калібру 300 мм на базі модернізованої пускової установки РСЗВ "Смерч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, яку потужну ракетну зброю армія отримає у 2018 році

Про ракетний комплекс "Грім-2"

"Є дані, що при доопрацюванні комплекс може мати дальність - близько 450 км., Називаються і більші цифри. І це робить проект досить затребуваним".

Про рекету "Нептун"

"Цей проект від конструкторського бюро "Луч" позиціонується як повністю вітчизняна розробка. І це дуже важливо з кількох причин.По-перше, ми не залежні від зарубіжних підрядників. По-друге, потрібно враховувати економічний аспект: ми вкладаємо гроші в свої підприємства, в свою оборонку, даємо робочі місця своїм людям. Наскільки мені відомо, ракета має дальність польоту 300 км. Вона пройшла частину випробувань і вони тривають.

Про гонку озброєнь

"Топ армій світу традиційно займають три країни - США, Росія, Китай. Ми, за даними відомого рейтингу Global Firepower, на 30-му. Ці ж країни, за даними Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), лідери і за видатками на оборону. США витрачає на ці цілі $611 млрд., Китай $215 млрд, а Росія $69 млрд. Тому, я б не став говорити про те, щоб когось "наздогнати і перегнати". Просто ми повинні ретельно і наполегливо вибудовувати власні збройні сили, розробляти нові види озброєнь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний комплекс "Вільха" запустять у виробництво

Збройні сили України незабаром отримають на озброєння потужні ракетні комплекси українського виробництва "Вільха". Про це розповів глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, коли візьмуть на озброєння нові українські ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути