четвер, 05 квітня 2018 18:15

Експерт назвав головні проблеми на шляху до євроінтеграції України

Експерт назвав головні проблеми на шляху до євроінтеграції України
Експерт розповів, що найбільше заважає Україні вступити до Євросоюзу. Фото: Аgropolit

На шляху України до вступу в Євросоюз є три головні перешкоди.

Таку думку висловила директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина під час зустрічі із дипломатами Європейського парламенту, передає "Європейська Правда".

Вона вважає, що головними перешкодами української євроінтеграції є такі фактори: опір старої системи; часто нереалістичні строки, встановлені Угодою ще 2007 року та завдання, впровадження яких неможливо розпочати без ухвалення парламентом законодавчих рамок.

"Маємо винести євроінтеграцію за рамки політичної боротьби", – підтримала думку віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Крім того, віце-прем'єр розповіла про план дій щодо євроінтеграції на 2018 рік. Головними пріорітетом була названа ефективна співпраця між парламентом та урядом у виконанні Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Самі готуєтесь, а Захід це заохочує" - Лавров висунув Україні серйозне звинувачення

Віце-прем'єр також розповіла євродепутатам про плани з євроінтеграції на цей рік. Зараз пріоритетом є ефективна співпраця між парламентом та урядом у виконанні Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію. Яка має 57 пріоритетних законопроектів, з них 4 вже ухвалені повністю, а 7 залишаються у першому читанні.

Назвали відсоток виконання Україною зобов'язань, потрібних для вступу в Європейський Союз. Цифру озвучила віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції "Підсумки імплементації Угоди про асоціацію".

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав головні проблеми на шляху до євроінтеграції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути