Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 11:43

Єгипет заборонить польоти російських Іл-86 через шум

Авіаційна влада Єгипту заборонить польоти літаків Іл-86. Заборону введуть відповідно до розділу "Захист навколишнього середовища" авіаційної конвенції Єгипту. На думку єгипетських чиновників, Іл-86 перевищує затверджені нормативи з шуму.

Прохання заморозити рішення по перспективах Іл-86 пояснюють тим, що російська влада побоюється зриву туристичного сезону. Єгипетський напрям – один з найпопулярніших серед російських туристів. А на Іл-86 доводиться істотний обсяг пасажирських перевезень у рамках чартерних рейсів до Єгипту і Туреччини. Через відміну польотів Іл-86 ціни на чартеры до Єгипту виростуть на 10–15%.

Літак Іл-86 – перший російський широкофюзеляжний лайнер на 350 місць. Перший дослідний політ Іл-86 виконав 22 грудня 1976 року. У 1980 році завершилися сертифікаційні випробування, і в кінці грудня літак виконав перший регулярний рейс. Літак призначений для експлуатації на авіалініях середньої дальності.

Зараз Іл-86 вважається застарілим. Авіакомпанії почали робити ставку на іноземні лайнери. "Аерофлот" почав програму з виведення Іл-86 зі свого парку з листопада 2006 року. Кілька років лайнерам заборонили літати до країн Європейського союзу, пише "Взгляд".

Зараз ви читаєте новину «Єгипет заборонить польоти російських Іл-86 через шум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути