Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 12:47

Джордж Клуні та Бред Пітт закликали політиків натиснути на владу М"янми

Джордж Клуні та Бред Пітт почали рекламну кампанію, що закликає владу країн Південно-Східної Азії чинити тиск на М"янму, змусивши військових керівників країни прийняти допомогу постраждалим від урагану "Наргіс".

Благодійна організація Not On Our Watch, створена Джорджем Клуні, Бредом Піттом та Меттом Деймоном, розмістила оголошення в індонезійській газеті Jakarta Post. У нім йдеться, що життя тисяч громадян М"янми повністю залежать від допомоги. Звернення із закликом прийняти допомогу для постраждалих також підписали колишні і діючі лідери країн регіону, колишній президент Чехії Вацлав Гавел та архієпископ Десмонд Туту, який отримав Нобелівську премію миру в 1984 році.

Під час урагану "Наргіс" в М"янмі загинуло і пропало безвісти в цілому 138 тисяч людей. За оцінками експертів ООН, 2,4 мільйона постраждалих потребують гуманітарної допомоги. Влада М"янми вкрай неохоче приймає допомогу інших держав. Влада стверджує, що М"янма цілком здатна впоратись зі своєю бідою самостійно, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Клуні та Бред Пітт закликали політиків натиснути на владу М"янми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути