середа, 11 червня 2008 14:16

Джордж Буш не шкодує про своє рішення ввести війська до Іраку в 2003 р.

Президент США Джордж Буш нітрохи не шкодує про своє рішення ввести війська до Іраку в 2003 р. і вважає за правильне це рішення. З такою заявою американський президент виступив сьогодні в Германії на сумісній прес-конференції з німецьким канцлером Ангелою Меркель. Коментуючи ситуацію в Іраку, Буш відзначив, що під час останніх переговорів з прем"єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі обидві сторони дійшли висновку, що в країні "є певний прогрес", передає CNN. Цей прогрес "вельми істотний", підкреслив американський президент, не пояснивши при цьому, що саме він має на увазі. На думку Буша, звільнення Іраку від режиму Саддама Хусейна

зрештою принесе користь і країні, і регіону в цілому і піде на благо всьому Близькому Сходу. "Ви знаєте, мені подобається думка про те, що ми дали комусь шанс жити у вільній демократичній країні", - підсумував Буш.

Буш послідовно захищає свою позицію по Іраку, не дивлячись на те, що зброя масового знищення (ЗМЗ) так і не була знайдена в цій близькосхідній країні, а американська адміністрація визнала, що інформація про ЗМЗ в Іраку була помилковою.

В даний час Буш здійснює своє останнє європейське турне як президента Сполучених Штатів. Вибори нового президента США відбудуться вже осінню 2008 р.

Нагадаємо, 20 березня 2003 р. США за підтримки Великої Британії і ряду інших союзників по коаліції без санкції Ради Безпеки ООН почали великомасштабну військову акцію в Іраку. В результаті військових дій був повалений президент країни Хусейн, який через три з половиною роки був страчений через повішення новим керівництвом країни.

За п"ять років військової присутності в боях і інших інцидентах загинули більше 4 тис. військовослужбовців США. При цьому, за даними незалежних досліджень, за минулий з моменту вторгнення час загинули, за різними оцінками, до 300 тис. Осіб, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш не шкодує про своє рішення ввести війська до Іраку в 2003 р.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути