середа, 30 липня 2008 16:00

Джон Маккейн пообіцяв не підвищувати податки

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Джон Маккейн пообіцяв, що у разі перемоги на виборах в листопаді не підвищуватиме податки, повідомляє AssociatedPress.

В неділю в програмі "На цьому тижні" на телеканалі ABC Маккейн обмовився, що, хоча він особисто і проти підвищення податків, але "нічого виключати не можна". Це дало консерваторам, які виступають за низькі податки, запідозрити його в тому, що він може підвищити податки, зокрема, для фінансування системи соціального страхування.

Коли на зустрічі з виборцями в Неваді у вівторок, 29 липня, Маккейна запитали, чи збирається він підвищувати податки, Маккейн твердо відповів: "Ні".

Проте, вагання Маккейна з питання про податки вже дали політичним коментаторам привід порівнювати його з президентом Джорджем Бушем-старшим, який під час передвиборної кампанії 1988 року вимовив знамениту фразу: "Читайте по губах: ніяких нових податків". Проте, ставши президентом, Буш був змушений підвищити податки, щоб скоротити бюджетний дефіцит, і це стало однією з головних причин його поразки на виборах 1992 року від демократа Біла Клінтона.

Консервативно налаштовані виборці, традиційно схильні голосувати за республіканців, за даними опитувань громадської думки, не дуже довіряють Маккейну, у тому числі й через те, що не впевнені, що він не почне підвищувати податки.

Що стосується суперника Маккейна на президентських виборах, демократа Барака Обами, то він має намір підвищити податки для людей з відносно високим достатком, а також для крупного бізнесу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Джон Маккейн пообіцяв не підвищувати податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути