середа, 21 травня 2008 11:03

Дві компанії оголосили про зниження цін на автомобілі

Компанія "Віннер Імпортс Україна", офіційний імпортер автомобілів Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover і Porsche, оголосила про зниження цін на автомобілі на 10% у зв"язку з вступом України до СОТ.

У результаті цього ввізні мита на автомобілі знижені з 25% до 10%, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до розповсюдженого у вівторок прес-релізу компанії, на думку гендиректора "Віннер Імпортс" Богдана Кульчицького, подібні зміни позитивно позначаться на подальшому розвитку компанії.

Він також вважає, що зниження ввізних мит негативно вплине, у першу чергу, на бізнес тих компаній, що зменшують платежі в бюджет за рахунок використання тіньових схем.

Крім того, відзначає Кульчицький, зниження цін на автомобілі в офіційних дилерів скоротить різницю в ціні авто в них і в "сірих" дилерів.

"Саме "сірі" дилери втратять відчутну частину прибутку і, виходить, є підстави сподіватися на скорочення "сірого" ринку", - наводить його слова прес-служба компанії.

Крім того, за словами Кульчицького, "Віннер Імпортс" має намір знизити ціни і на автомобілі, імпортовані до зниження ставок увізного мита.

Разом з тим гендиректор компанії відзначає, що у випадку прийняття Верховною Радою і тараня чинності законопроекту про митний тариф, що пропонує знизити мита на авто з 1 січня 2009 року (на сьогодні прийнятий у першому читанні), компанія "буде змушена переглянути свою цінову політику".

Про зниження цін на автомобілі в зв"язку з вступом України до СОТ оголосило також ТОВ "Ілта" - офіційний імпортер автомобілів Peugeot в Україну.

Відповідно до прес-релізу компанії, ціна на автомобіль буде знижена на суми від 6 тис. до 30 тис. грн (у залежності від моделі).

"Вступ України до СОТ і, відповідно, лібералізація торгівлі, дає нам можливість запропонувати більш вигідні ціни споживачам", - наводить слова голови ТОВ "Ілта" Сергія Міщенка прес-служба компанії.

Як повідомлялося, 16 травня Україна стала повноправним членом СОТ, і відповідно до доручення прем"єра Юлії Тимошенко і міністра економіки Богдана Данилишина Держмитслужбі України, процедура митного оформлення імпорту автомобілів з 12.00 16 травня виробляється з урахуванням нових ставок увізних мит, погоджених Україною з СОТ.
Зараз ви читаєте новину «Дві компанії оголосили про зниження цін на автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути