середа, 23 травня 2007 17:19

Донецькі підлітки вбили пенсіонера заради велосипеда

У Волновасі (Донецька область) у власному будинку знайшли тіло 70-річного пенсіонера. Спочатку причина смерті літньої людини була неясною, але після проведеної експертизи довелося порушувати кримінальну справу. За висновком судмедекспертів, загибель стала наслідком черепно-мозкової травми. Причому завдано її було не того дня, коли знайшли труп, а значно раніше, упродовж двох останніх тижнів життя покійного. Про це повідомили в прес-центрі ГУМВС України в Донецькій області.

В результаті розслідування правоохоронці вийшли на цілу групу з шести підлітків віком від 11 до 17 років. Усі ці підлітки - з неповних сімей або їхні батьки не працюють і зловживають спиртним. Один із підлітків знав потерпілого і бував у нього. Хлопчина запропонував корешам "потрусити" діда, викравши кольоровий метал. Річ у тім, що той жив самотньо, підробляв ремонтом різної побутової техніки, а тому у нього накопичилось немало різних механізмів.

До чоловіка навідувалися не один раз, але у різному складі. В один із вечорів проникли до гаража, а коли господар, почувши шум, вийшов із дому з сокирою в руках, непрохані гості вихопили зброю і обухом "пригостили" пенсіонера по голові. Цього лиходіям здалося мало, і вони додали кілька ударів дошкою. Потім була ще пара візитів, під час яких дідусь отримував свою порцію побоїв. У результаті травми голови і послужили причиною смерті, яка настала згодом.

У ході всіх цих нальотів підлітки забрали не тільки кольоровий метал, але й велосипед, мобільний телефон, старенький мопед та інше майно.

Втім, за зізнанням самих затриманих, особливих багатств кримінальними набігами вони не надбали: після реалізації викраденого вийшло по парі сотень гривень на брата. Але й ці гроші були благополучно витрачені на комп"ютерні ігри.

Зараз трьох активних учасників цієї історії арештовано, кілька - на підписці про невиїзд. А відносно тих, хто не досяг віку кримінальної відповідальності, застосовуватимуться примусові заходи виховного характеру, передає интернет-газета Донбасса.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі підлітки вбили пенсіонера заради велосипеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути