четвер, 06 вересня 2007 10:36

Дочку Жака Ширака запідозрили в незаконних фінансових махінаціях

Французький суддя Ксав"є Симеоні, який веде справу про незаконне використання муніципальних засобів у часи, коли мером Парижа був Жак Ширак, доручив фінансовій поліції зайнятися розслідуванням діяльності дочки Ширака – Клод.

Суддю, зокрема, цікавить, чому, посідаючи з 1989 по 1993 роки посаду в адміністрації міста, Клод отримувала зарплату від приватної фірми.

При цьому наголошується, що вона не була пов"язана з мерією жодним контрактом, проте працювала в бюро зі зв"язків з громадськістю, мала свій кабінет, брала участь в засіданнях і їздила в службові відрядження.

Ситуація змінилася лише в 1993 році, коли вона стала PR-радником в партії RPR, очолюваній Шираком. Як відзначає AFP, не виключено, що незабаром Клод Ширак викличуть на допит.

Проте, журнал Le Point відзначає ряд юридичних складнощів, пов"язаних з розслідуванням діяльності Клод Ширак. Суддя Симеоні веде справу про незаконне використання грмадських коштів. Тим часом Клод Ширак можна притягти тільки у зв"язку з незаконним використанням приватних коштів, що в суто технічному плані не входить в компетенцію судді, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Дочку Жака Ширака запідозрили в незаконних фінансових махінаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути