понеділок, 21 грудня 2009 16:18

До Грузії втік черговий російський солдат

До Грузії втік черговий російський солдат
Грузинські ЗМІ повідомляють про черговий випадок втечі військовослужбовця з російської армії на територію Грузії. В понеділок біля блокпосту грузинської поліції села Переві з"явився військовослужбовець армії РФ Дмитро Хрипулін, повідомляє телекомпанія "Імеді". За її даними, солдат попросив політичного притулку в Грузії.

Хрипулін покинув пост, розташований між селом Переві Сахчерського району Грузії і Джавським районом Південної Осетії, передає телеканал. Причиною свого переходу до Грузії він назвав "нестерпні умови в армії", передає з посиланням на "Імеді" РІА "Новости".

В даний час перебіжчик зустрічається з міністром у справах біженців і розселенню Кобою Субеліані.

Раніше російські військові Олександр Глухов і Дмитро Артемьєв покинули розташування своїх частин в Південній Осетії і перейшли на грузинську сторону. Вони отримали в Грузії статус біженця.

Мав місце і дзеркальний випадок: в середині червня лейтенант грузинської армії Алік Бжанія в ефірі радіостанції " Эхо Москви" попросив політичного притулку в Росії. Він пояснив своє рішення незгодою з курсом президента Грузії Михайла Саакашвілі. У Тбілісі це звернення Бжанія назвали "дуже дешевою провокацією" Москви.

Зараз ви читаєте новину «До Грузії втік черговий російський солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути