вівторок, 11 травня 2010 09:05

Для збору нафти у Мексиканській затоці збирають сотні тонн волосся

Для збору нафти у Мексиканській затоці збирають сотні тонн волосся

Перукарі, стригалі і власники салонів для собак по всьому світу збирають волосся і шерсть для допомоги в зборі катастрофічного розливу нафти в Мексиканській затоці.

Волосся і шерсть набиваються в нейлонові колготи і використовуються як ганчірки для збору густої нафти, яка витікає зі свердловини біля узбережжя штату Луїзіана.

За словами представника благодійної організації Matter of Trust, яка організувала збір волосяної сировини, у кампанії беруть участь 370 тисяч салонів по всьому світу. Кожен день в збірні пункти надходить більше 200 тонн волосся й вовни.

Як заявила в інтерв'ю Бі-бі-сі один з керівників Matter of Trust Ліза Готьє, волосся - надзвичайно ефективний матеріал для збору всяких маслянистих речовин, у тому числі нафти.

Площа поверхні кожного волосяного фолікула дуже велика, і до неї нафта дуже добре "приклеюється", - говорить вона.

Тим часом представники нафтової компанії ВР, яка орендувала затонулу платформу, планують ще одну спробу заглушити свердловину, забивши її м'ячами для гольфу та автомобільними покришками.

Як сказав голова оперативного управління BP Даг Саттлз, так званий "сміттєвий залп" - один з варіантів дій; колишні спроби заглушити свердловину не увінчалися успіхом.

Зростаюча пляма нафти з платформи загрожує узбережжю США екологічною катастрофою. У день там виливається в море близько тисячі тонн нафти.

ВВС

Зараз ви читаєте новину «Для збору нафти у Мексиканській затоці збирають сотні тонн волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути