середа, 03 лютого 2010 17:20

Для відвідувачів Женевської опери показуватимуть порнофільм

Женевська опера не рекомендувала одну зі своїх нових постановок, оперу Берга "Лулу", відвідувати глядачам до 16 років.

Постановником "Лулу" виступив режисер Олів"є Пі. Згідно з режисерським рішенням, під час спектаклю на великому екрані демонструватиметься порнофільм. Джерело, що побувало на репетиціях, заявило, що "зображення буде трохи розмито, але все чудово видно". Театр розповсюдив серед журналістів і утримувачів абонементів повідомлення, в якому йдеться, що порнофільм показуватимуть "для передачі намірів композитора і його натхненника Франка Ведекінда" (у основі сюжету "Лулу" лежать твори Ведекінда).

Женевська опера вводить вікові обмеження вже вдруге: вперше це відбулося в сезоні 2005-06 у зв"язку з вагнеровським "Тангейзером" в постановці того самого Пі. Під час того спектаклю на сцені злягалися два професійних порноактера.

"Щоправда, в той момент на сцені було багато народу, так що це не так впадало в очі", - уточнив один зі співробітників театру.

Альбан Берг, який помер в 1935 році, не встиг завершити інструментування третього акту "Лулу". У 1970-х роках її дописав Фрідріх Черха. Проте опера стала класикою XX століття. Прем"єра спектаклю Пі відбудеться 4 лютого.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Для відвідувачів Женевської опери показуватимуть порнофільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути