четвер, 17 грудня 2009 18:26

Дешеві квитки на оперу розкупили

23 грудня о 19.00 у Черкасах відбудеться прем"єра опери "Циганський барон". На сцену драмтеатру вийдуть золоті голоси Австрії, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та України.

Репетиції тривають із початку грудня. Їх проводить режисер-постановник із Нідерландів Марк Крон. Артисти працюють по 10 год. на добу.

— Артистів для опери відбирали в Амстердамі, — розповідає директор Черкаського драмтеатру Володимир Осипов. — Із Нідерландів приїхав не тільки режисер-постановник, а й музичний керівник, художниця по костюмах. Із В"єтнаму — балетмейстер, з Німеччини — сценограф. Черкаські актори виконують епізодичні ролі та співають у хорі. Диригентом, хормейстером є завідувачка музичної частини театру Олена Бєлкіна. В опері задіяні наші оркестр та балетна група. Гроші на оформлення сцени і пошиття 60 костюмів виділила міська рада.

Опера звучатиме німецькою мовою. У березні планують зробити українську версію "Циганського барона".

— На закритому показі 22 грудня будуть присутні посли різних держав, діячі мистецтва, народні депутати, громадські діячі, представники шоу-бізнесу, — каже міський голова Сергій Одарич. — Із 19 січня по 8 лютого 2010 року відбудуться гастролі "Циганського барона" в Нідерландах і Бельгії.

Прем"єра "Циганського барона" буде благодійною. Кошти підуть на обладнання для міської дитячої стоматологічної поліклініки.

Вартість квитків — від 50 до 200 грн. Дешеві вже розкупили.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві квитки на оперу розкупили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути