четвер, 11 листопада 2010 20:49

Для українських школярів підготували нові "толерантні" підручники з історії

Для українських школярів підготували нові "толерантні" підручники з історії

В Україні розпочалася реалізація проекту "Толерантність на уроках історії України", започаткованого благодійним фондом "Перше вересня".Як повідомила на прес-конференції директор фонду "Перше вересня" Марина Мосієнко, в рамках проекту українським вчителям будуть запропоновано декілька сценаріїв викладання суперечливих моментів з історії України.

На її думку, однією з проблем викладання історії в школах є однобоке висвітлення історичних подій. Мосієнко вважає, що такий спосіб викладання формує нетолерантне ставлення дітей до представників інших релігій та національностей. "Ми постараємося розробити курс, куди будуть включені найбільш складні дискусійні чи проблемні питання з історії України з якими стикаються вчителі. Також ми розробимо певні сценарії щодо викладання цих тем", - відзначила директор фонду "Перше вересня".

У свою чергу співорганізатор проекту, директор освітньої програми міжнародного фонду "Відродження" Георгій Касьянов повідомив, що при підготовці проекту було організовано робочу групу, яка дала оцінку підручникам з історії України з позиції толерантності, передає УНІАН.

За його словами, в багатьох підручниках деякі історичні моменти не відповідають реальному стану речей. Зокрема, було виявлено протиставлення католицизму православ'ю, негатив щодо поляків, турків та росіян. Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Новий курс буде додано до програми перепідготовки вчителів у всіх українських ВНЗ.

Як відомо, раніше міністр освіти та науки Дмитро Табачник, пояснюючи необхідність написання нових підручників з історії, заявляв, що підручник має наповнюватися тільки незаперечними фактами. До таких, на його думку, належить те, що лідери українських націоналістів Степан Бандера і Роман Шухевич вбивцями та колабораціоністами, а Йосип Сталін - переможцем.

Зараз ви читаєте новину «Для українських школярів підготували нові "толерантні" підручники з історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути