четвер, 07 липня 2011 11:18

Діти вчитимуться писати на клавіатурах

Діти вчитимуться писати на клавіатурах

У школах американського штату Індіана з четвертого класу не викладатимуть письмо. Натомість дітей збираються зробити "фахівцями з використання комп'ютерної клавіатури".

Відповідну директиву розробив і направив до місцевих шкіл департамент освіти штату. Нововведення можуть вступити в силу вже цієї осені.

У той же час, директива не зобов'язує відмовлятися від письма повсюдно: адміністраціям шкіл дозволено самим вирішувати, чи варто продовжити навчати дітей писати "по старинці", або повністю перейти на клавіатуру.

Деякі батьки вже висловили невдоволення нововведеннями, що стануться незабаром, побоюючись, що їхні діти не зможуть навіть поставити свій підпис під документами.

Підраховано, що середня швидкість набору англомовного тексту на звичайній комп'ютерній клавіатурі становить близько 200 знаків в хвилину. Професійна друкарка друкує зі швидкістю 300 знаків і вище. Щоб записати мову людини, що говорить, потрібно набирати 450 знаків на хвилину, а для конспектування зборів і диспутів стукати пальцями доведеться ще швидше: від 700 до 900 ударів на хвилину.

Нагадаємо, на початку липня було встановлено новий рекорд по набору англійського алфавіту правою рукою на iPad - 5,26 секунди. Рекордсменом Книги Гіннеса став син президента Грузії Михайла Саакашвілі. 15-річний Едвард заявив, що йому не довелося довго тренуватися, і пообіцяв у майбутньому побити цей рекорд вже з використанням китайського алфавіту.

Зараз ви читаєте новину «Діти вчитимуться писати на клавіатурах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути