понеділок, 02 вересня 2024 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Діаспора у Канаді закликала зняти обмеження Києва на використання зброї

Діаспора у Канаді закликала зняти обмеження Києва на використання зброї
Канадська діаспора закликає зняти обмеження на використання Україною наданої партнерами зброї. Фото: pixabay.com

Партнери і союзники повинні дозволити Україні завдавати ударів по військових обʼєктах, розташованих на території Російської Федерації, закликає канадська діаспора.

Про це зокрема заявила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій, коментуючи останній російський авіаудар по Харкову, передає "Укрінформ".

"Українці нікого не просять воювати за них. Вони лише просять, щоб їхні друзі та союзники дотримувалися даних обіцянок і дійсно стояли пліч-о-пліч з Україною. Дозвольте Києву завдавати ударів у відповідь", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада запровадить 100-відсоткові мита на китайські електрокари

Хичій наголосила, що заборона партнерів завдавати ударів по військових цілях вглибині території РФ дозволяє Росії щоденно безкарно чинити масові злочини проти України.

"Стояти пліч-о-пліч із Україною - значить не захищати спроможність Росії чинити геноцид проти України. Це означає дати Україні можливість вражати російські арсенали та летовища, з яких проводиться варварське російське бомбардування українських цивільних. Україні також потрібні системи ППО для захисту неба, а також артилерія і бронетехніка для звільнення свого народу", - зазначила очільниця української організації.

Очистити українське небо від російських керованих авіабомб - це сильний крок, щоб примусити Росію шукати закінчення війни та справедливого миру.

У свою чергу, представники України вже дали всю необхідну інформацію і деталі "нашим партнерам", повідомив президент Володимир Зеленський.

Із запитом надати дозволи на далекобійність, Зеленський звернувся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Діаспора у Канаді закликала зняти обмеження Києва на використання зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути