субота, 21 квітня 2012 13:42

День марихуани відзначили міжнародним маршем
20

Фото: Reuters

20 квітня (4/20) у багатьох країнах Заходу, перш за все в Північній Америці, відзначається як День марихуани. У деяких районах США в цей день проходять масові акції, учасники яких відкрито курять марихуану і виступають за легалізацію легких наркотиків.

Традиція відзначати День марихуани 20 квітня зародилася в 70-і роки минулого століття в Сполучених Штатах. На сьогоднішній день вживання марихуани в США заборонено законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати підсадила свою 2-річну дочку на марихуану

Найбільший марш Канади за легалізацію марихуани відбувся в Торонто. Учасники демонстрації один за одним говорять про давно назрілу необхідність легалізувати марихуану, проте висловлюють свої сумніви в тому, що це може відбутися в Канаді в найближчому майбутньому.

У США та інших країнах існують організації, які займаються пропагандою легалізації марихуани. Однією з найстаріших є NORML (національна організація за реформу законів про марихуану), заснована в 1970 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка фільму "Сутінки" одягла марихуану на груди (ФОТО)

Вона виступає за скасування кримінального покарання за зберігання і споживання марихуани дорослими людьми, в тому числі, за її вирощування для власного споживання. NORML сприяла проведенню референдумів в декількох штатах, в результаті яких марихуана була декриміналізована у цих штатах.

Рух "Марш марихуани" було створено в Нью-Йорку в 1999 році. Його активісти виступають за легалізацію легких наркотиків. Вони вважають, що цей захід здатен зменшити злочинність і корупцію держчиновників, пов'язаних з підпільним наркотрафіком.

 

Зараз ви читаєте новину «День марихуани відзначили міжнародним маршем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути