Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2010 20:51

Дем"янюка судитимуть аж до Різдва

Дем"янюка судитимуть аж до Різдва

Судовий процес над звинувачуваним у нацистських злочинах українцем Іваном (Джоном) Дем"янюком триватиме як мінімум до Різдва, повідомили німецькі ЗМІ.

За інформацією ЗМІ, національний суд у Мюнхені встановив дати 20 послідовних засідань аж до 22 грудня.

Суд триває вже з кінця листопада минулого року і включає в себе свідчення багатьох свідків, і читання численних документів і протоколів слухань. Саме зачитуванням документів суд займався на останньому слуханні в четвер.

У ході цього процесу багато разів доводилося відкладати слухання з-за того, що 90-річний підсудний не міг брати у них участь через поганий стан здоров'я. З цієї ж причини, час будь-якого слухання не перевищував 90 хвилин.

Дем"янюка звинувачують у тому, що він взяв участь у вбивстві майже 28 тисяч євреїв у таборі смерті Собібор за часів Другої світової війни. За даними прокуратури, він потрапив туди в якості охоронця після навчання в тренувальному таборі СС в Травниках.

Відповідач неодноразово стверджував, що він є невинним. У травні минулого року його екстрадували з США до Німеччини, і з цього часу він перебуває під слідчим арештом.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Дем"янюка судитимуть аж до Різдва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути