Ексклюзиви
середа, 15 червня 2011 22:50

ЦВК відмовив ініціаторам земельного референдуму

ЦВК відмовив ініціаторам земельного референдуму

Центрвиборчком відмовив в реєстрації 15 ініціативних груп щодо проведення референдуму про заборону купівлі-продажу землі. Рішення ухвалено 14 червня на засіданні ЦВК.

В ЦВК нагадали, що статтею 64 Основного Закону України встановлено, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

"Водночас було зазначено, що згідно з пунктом 15 Розділу X Земельного кодексу України до набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель, але не раніше 1 січня 2012 року, не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення", - повідомляє прес-служба комісії.

"Однак, таке обмеження є тимчасовим, а не безумовним і встановлюється з метою впорядкування відповідних правовідносин, а отже, спрямоване на забезпечення належних умов реалізації конституційного права власності на землю", - йдеться в поясненні ЦВК.

"Таким чином, питання, затверджене зазначеними зборами громадян, не може бути винесене на всеукраїнський референдум за народною ініціативою як таке, що не відповідає Конституції України", - наголосили в комісії.

Як відомо, з ініціативою референдуму виступали "Батьківщина" і ВО "Свобода". За продаж землі виступає президент Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК відмовив ініціаторам земельного референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути