Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2011 18:13

На Черкащині заснували громадський рух "Моя хата не скраю"
8

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

У неділю 5 червня у місті Христинівка на Черкащині пройшли акції протесту проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

Ініціативна група утворила громадський рух "Моя хата не скраю". На підтримку руху на центральній площі міста зібралося більше двохсот осіб. Близько двох годин всі бажаючі могли висловити свою думку.

Організатори руху планують ініціювати референдум проти продажу земель сільськогосподарського призначення. У Христинівку самотужки приїхали і кілька десятків мешканців сусідніх сіл, які бояться втратити землю після зняття мораторію на продаж. На площі молодь тримала синьо-жовті прапори та прапор Євросоюзу. Багато-хто тримав плакати.

Окрім місцевих лідерів громадського руху з христинівчанами спілкувалися політолог Михайло Басараб та Олег Березюк, голова "Українського юридичного товариства".

"Буремні події останніх років об'єднали країну, – говорив у виступі Бесараб. – Такі заходи дуже важливі. Насправді, сьогоднішня влада боїться опозиційних протестних починань з регіонів. Вони розуміють, якщо не буде підтримки з низів, то жодні заяви політиків не матимуть сили. Всі протести породжуються з низів.

Лише тоді, коли ініціативні групи з сіл та містечок об'єднаються по всій країні, тоді ми побачимо ефект. Тут поруч із синьо-жовтим прапором є прапор Євросоюзу. Це означає, що молодь, яка живе в Христинівці зробила свій вибір у напрямку заходу".

Після всіх виступів зачитали резолюцію, в якій одним з пунктів є невизнання Верховної Ради легітимною.

Вже незабаром "Моя хата не скраю" обіцяє провести нові акції та пішу ходу до пам'ятника Гонті. 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині заснували громадський рух "Моя хата не скраю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути