Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2011 00:30

За сотку землі просять до 60 тисяч гривень

11 травня у міськраді провели аукціон з продажу землі. Виставили три ділянки по 0,1 га на вул. Ярослава Галана у новому черкаському мікрорайоні Поляна.

Земельні аукціони проводять щокварталу. На 11 травня зареєструвалися двоє учасників. Стартова ціна ділянок — 60 тис. 172 грн. Мікрорайон розташований у південно-західній частині Черкас, за ним село Геронимівка.

Усі лоти продають по 66 тис. 189 грн 20 коп. Дві ділянки купує директор товариства "Любава" Олександр Чорний, 31 рік:

— Обидві ділянки підуть під одне помешкання. Зараз живемо із сім'єю на орендованій квартирі.

Третю ділянку придбав приватний підприємець Юрій.

— Живу з дружиною і двома дітьми у помешканні батьків. Якщо криза далі не поглиблюватиметься, то років за п'ять планую потихеньку збудувати невеликий будинок. Подобається, що місце тихе, одним краєм примикає до самого лісу. Напитував раніше рівнозначні ділянки на руках. Пропозицій багато, але просять більше, ніж у міській раді, — розповідає.

— Домовитеся із майбутніми сусідами про ціну й підключитеся до їхніх комунікацій, бо у планах міської ради поки що немає робіт по розгалуженню в мікрорайоні комунікацій, — радить 33-річна Марина Геращенко, директор департаменту архітектури, будівництва та землеустрою.

2011-го міськвиконком планує виставити на аукціон ще три ділянки під забудову у мікрорайоні Поляна.

До мікрорайону Поляна із центру добираюся маршруткою хвилин за 20. Вул. Ярослава Галана — центральна, асфальтована. Решта провулків з ґрунтовим покриттям. Частина вулиці забудована котеджами, кожен третій — дво-, триповерховий. Інші ділянки поросли травою. Поряд — ліс. Місцеві невдоволені тим, що його вирізають під нові ділянки.

— Ото ж і біда, що район такий хороший, біля лісу, — каже місцевий житель Валентин. Прізвища не називає. — Багатії виріжуть за рік-другий весь ліс, щоб собі хороми будувати. Коли люди почали скандалить, лісгосп тут дубочків насадив. Тепер ті дубочки підуть під бульдозер.

У різних районах Черкас продають кілька десятків ділянок під забудову.

— Землю для будівництва житла за ціною можна поділити на кілька категорій, — говорить 40-річний Юрій Горбенко, директор підприємства "Бульвар нерухомості". — Найдорожча — у центрі. Умовно це бульвар Шевченка від Соснівки й до площі 700-річчя. За сотку тут просять до 60 тисяч гривень. Далі — ділянки біля Дніпра, незалежно від мікрорайону. Сотка тут обійдеться в 40–50 тисяч гривень. Трійку цінових лідерів замикає мікрорайон Казбет, Соснівка, де сотка тисяч на 10–15 дешевше, ніж біля води. Найдешевше у мікрорайоні Д. Там можна придбати 5 соток за 40 тисяч гривень.

В агентстві розповідають, що можна зекономити придбавши ділянку, призначену для садівництва.

— Такі є на вулиці Шкільній на Луначарці, — продовжує Юрій Горбенко. — Мікрорайон досить привабливий, недалеко від центру. Але сотка коштує десь на 30 відсотків дешевше за рівнозначну під забудову. Ціну скидають тому, що оформлення про перепризначення землі триватиме роками. Ще й за нові папери доведеться викласти 2–3 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «За сотку землі просять до 60 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути