середа, 16 січня 2008 14:37

Чоловік Бхутто звернувся до ООН з проханням розслідувати вбивство дружини

Чоловік екс-прем"єра Пакистану і популярного опозиційного лідера Беназір Бхутто офіційно звернувся до ООН з проханням провести розслідування вбивства своєї дружини, повідомили в середу журналістам представники Партії пакистанського народу (ППН), яку очолювала ця жінка-політик.

Бхутто була убита 27 грудня, коли під час багатотисячного мітингу в місті Равалпінді бойовик-смертник відкрив вогонь по її автомобілю, а потім пыдырвав себе поряд з ним. Всього тоді загинули 26 і було поранено близько 90 людей.

Копії листа також направлені в представництва всіх п"яти постійних членів Ради безпеки ООН, повідомляють джерела в ППН.

Сім"я Бхутто, її син Білавал, який став новим лідером ППН, і чоловік Асыф Алі Зардарі, який став співголовою, неодноразово закликали владу Пакистану звернутися по допомогу в ООН для розкриття вбивства жінки-політика. Проте влада заявила, що сама готова зробити все, щоб знайти і покарати злочинців. Крім того, Ісламабад запросив в допомогу групу експертів з британського Скотланд-Ярду, які вже працюють в країні.

Напередодні глава МВС Наваз Хан заявив, що британські криміналісти протягом 30 днів підготують докладний звіт про своє розслідування. Велика частина британських експертів вже виїхала додому, завершивши свою роботу, але в Пакистані продовжують залишатися чотири британські детективи, які залишаться до кінця слідства, сказав міністр, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Бхутто звернувся до ООН з проханням розслідувати вбивство дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути