Ексклюзиви
понеділок, 13 вересня 2010 20:40

Цього року у Києві зафіксували хабарів на суму більше 6 млн грн

Цього року у Києві зафіксували хабарів на суму більше 6 млн грн
Загальна сума хабарів по кримінальних справах, що розслідуються прокуратурою в поточному році, перевищила 6 млн. грн., повідомив прокурор Києва Юрій Ударцов.

"Загальна сума хабарів склала більше 6 млн. 180 тисяч грн.", - сказав він. За його словами, найбільший хабар склав 2 млн. 643 тис грн.

У свою чергу, заступник прокурора столиці Григорій Остафійчук повідомив, що прокуратура вже направила до суду справи по трьох хабарниках з Київміськадміністрації.

Так, за його словами, передана до суду справа щодо начальника відділу Київміськадміністрації, депутата Київради, яка отримала хабар на суму $35 тисяч за оренду приміщення.

Крім того, закінчено розслідування справи відносно чиновника управління земельних ресурсів за отримання хабара на суму $45 тисяч.

За словами заступника прокурора столиці, також завершено розслідування справи про отримання хабара на суму $5 тисяч заступником начальника відділу комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація за надання в оренду комунального приміщення.

Раніше начальник Департаменту служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Валерій Коряк заявив, що середня сума хабара в Україні досягла майже 24 тисяч гривень.

Як повідомлялося наприкінці серпня, за останні чотири місяці порушено близько 40 кримінальних справ за фактами корупції і хабарництва в головкомах, комунальних підприємствах і інших підрозділах КМДА.

Як зазначалося, усього хабарі в Києві складають 1/6 бюджету міста.

Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Цього року у Києві зафіксували хабарів на суму більше 6 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути